ISKUSTVA KORISNIKA

G. Nino Batagelj

Priča našeg korisnika koju ćemo s vama podijeliti, je priča koje ćemo se često sjetiti kad naiđemo na uobičajene životne prepreke. Vjerojatno će prisjećanje tada mnoge od nas potaknuti na razmišljanje, traženje rješenja i poduzimanje akcije da poboljšamo životne uvjete. Jer, priča o Nini, ovom iznimnom mladiću je sve osim uobičajena, i istovremeno izuzetno poticajna.

„Imam dvadeset sedam godina, studiram medijsku produkciju na Institutu i akademiji za multimedije. Veliki sam zaljubljenik u sportove – treniram fitness i plivanje, sudjelujem na međunarodnim turnirima, povremeno i skijam. Godinama sam sudjelovao na Red Bullovim organizacijama natjecanja i vozio bob staze. Još jedna stvar koja mi je jako važna je globalna utrka Wings For Life World Run, koja prikuplja sredstava za traženje lijeka za spinalnu ozljedu. Djelujem aktivno kao njihov ambasador.“

„Volim se aktivno društveno angažirati na koji god način mogu. Jedna od mojih najdražih inicijativa je ona na kojoj sudjelujem s Ljubljanskim udruženjem paraplegičara. Riječ je o edukativnom programu u školama koje posjećujemo u svrhu senzibiliziranja djece i mladih na temu invalidnosti. Program je osmišljen s ciljem uklanjanja stigme s invalidnosti, koja je laički često povezivana s raznim oblicima nemogućnosti.

Najviše možemo pomoći svojim aktivnim življenjem kao primjerom da je uz pozitivan stav i volju moguće ostvarivati puninu života.

Druga važna zadaća te edukativne misije je u osvještavanju mladih da se spinalna ozljeda može dogoditi svakome od nas. Time se nadamo usmjeriti njihovu pažnju na povećan oprez pri sportskim i slobodnim aktivnostima i vožnji jer su to situacije u kojima se spinalna ozljeda najčešće događa.“

Broj aktivnosti i uspjeha koje Nino u svom životu niže su vrijedni hvale, i mada je to za njega najprirodnija stvar, mnogi bi se iznenadili spoznajom da je Nino već nekoliko godina tertraplegičar, nakon spinalne ozljede koju je nesretnim slučajem pretrpio.

Slobodno možemo reći da unatoč poznavanju velikog broja ljudi koji nisu ni u približno sličnom stanju, Nino u razgovoru plijeni svojom vedrinom, spontanošću i pozitivnom duhom što ga odmah izdvaja kao mladog čovjeka za kojeg jednostavno znamo da će njegov život biti uspješan i da ima snagu pozitivno utjecati na ljude s kojima ostvaruje interakciju.

Nino Batagelj pred sobom ima još puno planova za koje ne sumnjamo da će ih ostvariti, a zahvalni smo mu za lakoću i inteligentni humor pri druženju s njim i drago nam je što imamo povjerenje takvog inspirativnog mladog čovjeka s kojim uvijek pronalazimo zanimljiva gledišta o aktivnom življenju i unaprijeđenju života svojom voljom.