Održivost i odgovornost uvijek u našim mislima.

Društveni angažman

Društvena pitanja i naš utjecaj na zajednicu naša su glavna razmatranja i srž svih naših poslovnih aktivnosti. Nastojimo stvoriti zdrave i inspirativne radne uvjete za svoje zaposlenike, s kojima dijelimo vrijednosti pravednog društva, zaštite ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, etike podataka i nulte tolerancije prema diskriminaciji i zlostavljanju.

Naše vrijednosti implementiraju se u način na koji donosimo poslovne odluke, način na koji komuniciramo i educiramo te način na koji biramo naše partnere.

Budući da smo tvrtka s visokom razinom izvoza, brinemo se da naši partneri diljem svijeta dijele naše vrijednosti, poštuju prava svojih zaposlenika i pridržavaju se lokalnih zakona o radu. Koristeći svoj ekonomski utjecaj, želimo postići da svim ljudima s kojima radimo i surađujemo bude zajamčeno sigurno i zdravo radno okruženje, gdje god u svijetu bili.

RAZNOLIKOST I JEDNAKE MOGUĆNOSTI

Lentismed njeguje kulturu poštovanja, inkluzije, različitosti i osobnog rasta. Svi naši zaposlenici kao i rukovodeća struktura imaju politiku nulte tolerancije prema uznemiravanju, mobingu i diskriminaciji na temelju spola, dobi, etničkog podrijetla, vjerskih uvjerenja, bračnog statusa, seksualne orijentacije, političkog mišljenja, invaliditeta ili fizičkih karakteristika, ili bilo kojoj drugoj osnovi.

Budući da diskriminacija i uznemiravanje poprimaju mnoge suptilne ili prikrivene oblike kao što su mikroagresija, prijevara, izolacija, nedosljednost, uskraćivanje informacija itd., često a da počinitelji nisu ni svjesni svojih postupaka, vjerujemo da je obrazovanje ključni korak u izgradnji zdravog i uključivo radno mjesto u kojem ljudi mogu raditi, napredovati, izražavati se i osjećati se sigurnima bez obzira na svoje različitosti.

Ravnopravnost spolova nije cilj kojeg tek težimo postići – ovo je načelo u srži našeg poslovanja već od samog početka, a zastupljenost žena u višem menadžmentu je između 50% i 70% od osnutka tvrtke 2010. godine.

ZAPOŠLJAVANJE

Naš postupak zapošljavanja usmjeren je isključivo na privlačenje talenata, bez diskriminacije bilo koje skupine ili pojedinca. Lentismed je oduvijek bio tvrtka svjesna društvenih problema i izazova s ​​kojima se radna snaga suočava, zbog čega kontinuirano ulažemo u to da bude mjesto bez ikakve diskriminacije.

U našem transparentnom postupku zapošljavanja, svi kandidati su tretirani na isti način. Slijedeći najbolje svjetske prakse, plaće se određuju unaprijed za svaku poziciju i komuniciraju na samom početku procedure odabira kako bi se izbjegle bilo kakve svjesne ili podsvjesne promjene kasnije u procesu koje bi se temeljile na nečijem spolu, nacionalnosti, rasi , vjerskom podrijetlu, seksualnom identitetu ili bilo kojem drugom temelju.

Predani smo tome da Lentismed postane mjesto koje nudi karijere, a ne poslove. Prošle smo godine smanjili stopu dobrovoljne fluktuacije s 18% na 15,6% ulažući u naše ljudske resurse kroz obrazovanje i razne beneficije pri zapošljavanju kao što su roditeljski dopust, naknada za prijevoz, proračun za obrazovanje, zdravstveno osiguranje, mirovinski planovi i godišnji bonusi.

ODRŽIVOST OKOLIŠA

Postizanje ravnoteže između prirodnih resursa i ljudske prehrane koja poštuje prirodni svijet, ali u isto vrijeme promiče naš moderan način života jedan je od najvažnijih dijelova slagalice u vezi s klimatskim promjenama. Briga za naš okoliš nešto je čega svi trebamo biti dio. Postoje mnogi ekološki projekti koji promiču održivi život – veliki i mali, lokalni, nacionalni i globalni.

Vjerujemo da bi tvrtke trebale pozitivno utjecati na naš planet.

NAŠ ODGOVOR NA GLOBALNA KLIMATSKE PITANJA

Lentismedov sustav upravljanja energijom integriran je u naš sustav upravljanja kvalitetom zajedno sa sustavom upravljanja okolišem. Temelji se na kontinuiranom podizanju svijesti i sustavnom poboljšanju energetske učinkovitosti. Kako bismo postigli svoje ciljeve, brinemo se da su sve potrebne informacije i resursi dostupni u svakom trenutku.

Naši proizvodni procesi optimizirani su za visoku energetsku učinkovitost i uvijek tražimo nove prilike za poboljšanje. Podržavamo nabavu energetski učinkovitih proizvoda i usluga, kao i dizajn koji poboljšava energetsku učinkovitost. Od najvećih projekata do izbora žarulja i papira na kojem pišemo – svaki korak koji se napravi, svaka prijeđena milja, svaki pritisak na tipku vođen je najvišim standardima energetske učinkovitosti.

Naša politika energetske učinkovitosti integrirana je u našu Politiku sustava upravljanja. Dostupan je našim radnicima i svim zainteresiranima na našoj web stranici u svrhu podizanja opće svijesti o potrošnji energije na radnom mjestu.

DIZAJN PROIZVODA I PAKIRANJA

Otpad koji nastaje medicinskim proizvodima za jednokratnu upotrebu čini veliki udio u ukupnoj količini proizvedenog otpada. Stoga je ekološki aspekt naša najveća briga i važan čimbenik u razvoju novih proizvoda. Međutim, unutar zdravstvene zaštite postoje jasna klinička i zakonska ograničenja za smanjenje plastičnog otpada. Stoga je potrebno pronaći pravu ravnotežu između sigurnosti pacijenata, funkcionalnosti medicinskih proizvoda i njihovog utjecaja na okoliš, što je izazov s kojim se čitava medicinska industrija suočava već desetljećima.

Danas su svi materijali u kutijama bazirani na celulozi i stoga su obnovljivi. Ne sadrže nikakve dodatne materijale koji bi onemogućili njihovu recikliranje.

Materijali su bitan element u pakiranju, ali je i tehnika tiska element koji se ne smije zanemariti. Odabir fleksografskog tiska, koji omogućuje tisak na širi raspon materijala od tradicionalnog tiskarskog stroja, omogućio nam je korištenje materijala za pakiranje koji se mogu reciklirati bez gubitka kvalitete.

back_forward_icon